Jag är så glad och nöjd med halsbanden på Timmervikens keramik.
Det är de enda halsband jag använder nu för tiden.
Jag är så glad och nöjd med halsbanden på Timmervikens keramik.
Det är de enda halsband jag använder nu för tiden.
Annabelle, Affaris fina samling av tallrikar och fat.
Nu har vi fått in Annabelles ungnsformar, jag har själv varit utan ugnsform ett bra tag och letat efter någon jag gillat. Det var svårt att hitta, men de här gillar jag så mycket.
Gröt igen, i den fina gröna skålen Annabelle från Affari har jag gjort havregrynsgröt med gurkmeja. Det ska tydligen vara antiinflammatoriskt.
Hur som helst var den god med torkade aprikoser och cashewnötter.
Nu har jag glasering framför mig. Idag packade jag ur ugnen efter skröjbränningen (den första bränningen av keramiken).
Det är alltid en glädje att se att det gått vägen, inget har spruckit eller slagit sig. Och mycket härliga påskgrejersom ska få lite glasyr på sig.
Ett vårtecken är att man blir mer sugen på frukt och grönsaker.
Fruktsallad är ändå toppen, och här i den fina skålen Antoinette från Strömshaga.
Semlor!
En nästan helt vanlig traditionell semla, men med lite extra god bulle och rostad mandelmassa.
Bullreceptet finns här, och pröva, det blir en helt ny bullupplevelse.
Och Mandelmassan finns på köket.se och är Hilda Kirkhoffs recept.
Och fatet har jag gjort och finns här i webshopen.
Jag älskar keramik och porslin och ett tag tyckte jag att det blev dumt att blanda inköpt keramik och den jag själv gör men det blir olika känsla och pris.
Såklart är det härligt med hantverk och lokalt tillverkat, men ibland passar priset på fabrikstillverkat bättre. Så varför inte blanda när jag ändå inte kan hålla mig ifrån fina koppar.
Som t.ex. den här Costa koppen från Affari.
Jättehärlig att dricka ur och är en kopp som rymmer mycket med ändå är smal. Den passar perfekt om man har mindre händer (som inte min hand på bilden är!)
Nu har det varit grått länge, med undantag för några strödagar. Men bara man kommer ut så är det härligt ändå!
Jag kan verkligen rekommendera en tur hit ut till Timmervik och kombinera ett besök hos mig med en promenad vid havet.
På lördag 2/3 har jag öppet 10-13.
När jag dukar med gamla koppar så blir gästerna så glada. De väcker minnen och man minns kaffekalas hos släktingar och andra små tanter och farbröder.
Inte nog med det, de är både söta och goda att dricka ur. Dessutom klirrar det härligt när man sätter koppen på fatet.
Jag har köpt lite olika koppar på loppis och några är från släktens samlingar.
Nu är det full produktion i keramikverkstan, jag har lite bilder i huvudet hur det ska se ut när det är påskmarknad.
Bland annat vill jag att det ska finnas många fina trädgårdsdekorationer ute i trädgården.
Arbetet är påbörjat och väntar bara på att få armeringsjärn.
Jag tycker att det är roligt att duka och bjuda på lite gott.
När sonen fyllde år bjöd vi släkten på fika och för första gången i mitt liv lyckades jag baka drömmar. Jag läste att degen inte fick bli varm, så jag lade de små degbollarna i kylen innan jag stoppade in dem i ugnen. Och se så lyckade de blev!
Här hittar du blomfaten i webshopen.
Rejäl tallrik, än så länge finns det bara en färdig, men det står flera stycken i ugnen och väntar på att bli klara.
När man ser den här bilden så är det självklart att ha ljus på den, men jag ser framför mig ett bord dukat med sådana här tallrikar att äta på!
Idag pratade jag med en kär vän som hade blivit riktigt illa bemött av arbetskamrater. Tänk, vi är ändå mer än vuxna och ändå händer det fortfarande att folk är elaka och sårar.
Tänk på att aldrig tala med hat i munnen...det förstör andra människors dagar som skulle kunna vara fina om vi bara var snälla mot varandra.
Sprid budskapet med den här härliga koppen som kärleksfulla händer har gjort.
Idag har jag packat upp lite nyheter från Affari. Vi har haft servisen i terracotta under hösten och den har varit så populär och nu kom den i en härligt grön färg också.
Nu är paketpackning och datajobbet färdigt för den här morgonen och det är dags för mig att gå och dreja påskägg.
Det här pappret har jag missat att visa er, det är lite striktare än vad jag brukar välja men jag gillar det.
Ibland är det fint att tona ner färgerna lite också.
Vi trodde att våren kom i lördags, vi skyndade ut och fyllde på lite jord på tulpanerna, sågade ner två björkar där växthuset ska få sin nya plats och bort med julbelysning och granris...härligt!!! Men redan igår var grådasket tillbaka och våren känns långt borta igen...
Fat med glaskupa är ju härligt att duka fram fika i.
Den här är en blandning av Presentproffsen och TImmervikens keramik. Fatet har jag drejat och kupan har jag köpt in. Det blir väldigt bra ihop tycker jag...glas och ruffig keramik!
Bullarna är värda att dela med sig av receptet på. Det är från Fridas bakblogg och de smakar som kafébullar fast ännu lite bättre.
Första gången jag testade receptet blev de perfekta, då hade jag sockerlag och pärlsocker på efter de kom ut ur ugnen. Den här gången höll jag på att baka flera grejer samtidigt så de blev lite överjästa och så hade jag ägg och pärlsocker innan de åkte in i ugnen.
Så vill ni ha riiiktigt goda bullar så följer ni det här redeptet till punkt och pricka!
Kanelbullar - Recept på saftiga bageribullar - Fridas Bakblogg